Ovoce a zelenina do škol

Úvodní stránka » Rodiče » Recepty »

Domácí jahodová zmrzlina

Ingredience:

  • 1 ½ lžíce cukru krystal
  • 50 ml vody
  • 200 g jahod
  • šťáva z 1 pomeranče (asi 75 ml)
  • 300 g jahodového jogurtu nebo jahodového tvarohu

 

Postup přípravy:

Do rendlíku nasypte cukr, nalijte vodu a svařte na hustší sirup. Nechte vychladnout. Jahody zbavte stopky, omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Rozmixujte ručním mixérem. Propasírujte přes cedník, abyste odstranili semínka. Jahodové pyré smíchejte s vychlazeným sirupem, přidejte pomerančovou šťávu a polovinou směsy naplňte 6 zmrzlinových tvořítek asi do třetiny. Zmrazte. Na ztuhlou hmotu nalijte vrstvu jogurtu nebo tvarohu (zhruba 2,5 cm) do druhé třetiny formy a dejte znovu zmrazit. Jakmile zmrzne i druhá vrstva, nalijte do formy zbylou jahodovou směs až po okraj a vsuňte do ní plochou špachtli. Zmrazte. Před podáváním vložte formičku na několik vteřin do horké vody, aby se zmrzlina uvolnila. 


 88 % 
(227)

  RSS kanál  Sdílet na Facebook  Sdílet na Twitter  Sdílet na Google+