Ovoce a zelenina do škol

Úvodní stránka » Rodiče » Recepty »

Meruňková bublanina

Ingredience:

  • 4 vejce
  • cukr krystal (váha 4 vajec; průměrná váha jednoho vejce je 50 g)
  • hrubá mouka (váha 4 vajec)
  • 4 lžíce horké vody
  • 4 lžíce studené vody
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce kakaa
  • 500 g meruněk
  • tuk na vymazání plechu
  • strouhanka na vysypání plechu
  • moučkový cukr na posypání

 

Postup přípravy:

Žloutky ušlehejte s horkou vodou do husté pěny. Zvlášť ušlehejte z bílků a studené vody tuhý sníh, do kterého postupně zašlehávejte cukr a žloutkovou pěnu. Lehce vmíchejte mouku. Polovinu těsta nalijte na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Druhou polovinu obarvěte kakaem, které jste předtím rozpustili v másle. Nalijte na první těsto, poklaďte půlenými, vypeckovanými meruňkami a pečte ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí pocukrujte.


 44 % 
(77)

  RSS kanál  Sdílet na Facebook  Sdílet na Twitter  Sdílet na Google+