Ingredience:
-
4 vejce
-
cukr krystal (váha 4 vajec; průměrná váha jednoho vejce je 50 g)
-
hrubá mouka (váha 4 vajec)
-
4 lžíce horké vody
-
4 lžíce studené vody
-
1 lžíce másla
-
1 lžíce kakaa
-
500 g meruněk
-
tuk na vymazání plechu
-
strouhanka na vysypání plechu
-
moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
Žloutky ušlehejte s horkou vodou do husté pěny. Zvlášť ušlehejte z bílků a studené vody tuhý sníh, do kterého postupně zašlehávejte cukr a žloutkovou pěnu. Lehce vmíchejte mouku. Polovinu těsta nalijte na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Druhou polovinu obarvěte kakaem, které jste předtím rozpustili v másle. Nalijte na první těsto, poklaďte půlenými, vypeckovanými meruňkami a pečte ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí pocukrujte.