Ingredience:
-
10 meruněk
-
3 vejce
-
200 ml smetany
-
2 pytlíky rýže ve varných sáčcích
-
5 lžic moučkového cukru
-
1 balíček vanilkového cukru
-
špetka skořice
-
100 g másla
-
tuk na vymazání
Postup přípravy:
Rýži ve varných sáčcích připravte dle návodu. Jakmile je hotová, tak ji slijte a vysypte ji ze sáčků do téhož hrnce, do kterého vlijte vroucí smetanu. Zamíchejte, přiklopte a nechte 10 minut dojít. Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem a máslem. Můžete přidat nastrouhanou citronovou kůru. Směs vmíchejte do rýže se smetanou. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do rýžové směsi. Meruňky na chvilku vložte do vroucí vody. Ihned po vyjmutí je přelijte studenou vodou. Sloupněte slupky, rozpulte a odstraňte pecky. Do vymazané skleněné misky nalijte 2/3 směsi a poklaďte meruňkami. Na konec ovoce přikryjte zbylou rýžovou směsí. Pečte 30 minut na 180 °C.