Ovoce a zelenina do škol

Úvodní stránka » Rodiče » Recepty »

Rozpeky se švestkami

Ingredience:

Těsto:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1/8 l mléka
  • 40 g cukru
  • 50 g másla
  • 1 žloutek
  • 20 g droždí
  • sůl

Ostatní:

  • 500 g švestek
  • mák a cukr na posypání
  • máslo na pokapání

 

Postup přípravy:

Z přísad vytvořte těsto jako na koláče. Na teplém místě nechejte 30 minut vykynout. Švestky omyjte, osušte, rozpulte a vypeckujte. Na pomoučeném válu těsto rozválejte na zhruba 1 cm vysoký plát a rádýlkem nakrájejte na čtverečky 8 x 8 cm. Do středu každého čtverečku dejte švestku a vydatně ji posypte mletým mákem smíchaným s cukrem. Pokapejte rozehřátým máslem. Okraje spojte tak, aby byla švestka celá zabalená. Plech vyložte pečícím papírem, vložte na něj šátečky a nechte kynout 30 minut. V polovině kynutí znovu potřete rozpuštěným máslem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 30 – 35 minut do zlatova.


 50 % 
(123)

  RSS kanál  Sdílet na Facebook  Sdílet na Twitter  Sdílet na Google+