Ovoce a zelenina do škol

Úvodní stránka » Rodiče » Recepty »

Zapečená mléčná rýže s pomelem

Ingredience:

  • 320 g zlatozrnné rýže
  • sůl
  • 600 ml mléka
  • 60 g másla
  • 4 žloutky
  • 50 g moučkového cukru
  • 200 g pomela
  • 40 g krupicového cukru
  • máslo a krupicový cukr na zapékací misky
  • vlašské ořechy na ozdobení

 

Postup přípravy:

Rýži několikrát propláchněte teplou vodou. Mléko se špetkou soli a 20 g másla přiveďte k varu. Přidejte rýži a na velmi mírném ohni uvařte do měkka. Žloutky utřete s moučkovým cukrem do pěny a vmíchejte do uvařené rýže. Misky vymažte máslem, vysypte cukrem a dejte do nich polovinu mléčné rýže, přidejte rozdrolenou dužinu pomela a zakryjte zbytkem rýže. Povrch poklaďte kousky másla a posypte krupicovým cukrem. Rýži zapékejte na 200 °C přibližně 15 minut – dokud cukr nezkaramelizuje. Hotovou mléčnou rýži ozdobte rozdrobeným pomelem a nasekanými ořechy.


 73 % 
(40)

  RSS kanál  Sdílet na Facebook  Sdílet na Twitter  Sdílet na Google+