Ingredience:
-
320 g zlatozrnné rýže
-
sůl
-
600 ml mléka
-
60 g másla
-
4 žloutky
-
50 g moučkového cukru
-
200 g pomela
-
40 g krupicového cukru
-
máslo a krupicový cukr na zapékací misky
-
vlašské ořechy na ozdobení
Postup přípravy:
Rýži několikrát propláchněte teplou vodou. Mléko se špetkou soli a 20 g másla přiveďte k varu. Přidejte rýži a na velmi mírném ohni uvařte do měkka. Žloutky utřete s moučkovým cukrem do pěny a vmíchejte do uvařené rýže. Misky vymažte máslem, vysypte cukrem a dejte do nich polovinu mléčné rýže, přidejte rozdrolenou dužinu pomela a zakryjte zbytkem rýže. Povrch poklaďte kousky másla a posypte krupicovým cukrem. Rýži zapékejte na 200 °C přibližně 15 minut – dokud cukr nezkaramelizuje. Hotovou mléčnou rýži ozdobte rozdrobeným pomelem a nasekanými ořechy.