Ovoce a zelenina do škol

Úvodní stránka » Rodiče » Recepty »

Jablkové pohankové lívanečky

Ingredience:

  • 500 g pohankové mouky
  • 300 ml sodovky
  • 3 jablka
  • 3 vejce
  • olej
  • med
  • šlehačka na ozdobu
  • jahody

 

Postup přípravy:

Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubo. Smíchejte mouku, sodovku, vejce s nastrouhanými jablky a vymíchejte hladké těsto. V menší silnostěnné pánvi nebo v lívanečníku rozehřejte olej a na mírném plameni smažte do zlatova z obou stran menší lívanečky. Usmažené lívanečky potřete medem a ozdobte šlehačkou a čerstvým ovocem (např. jahodami) nebo namažte domácím džemem.


 91 % 
(77)

  RSS kanál  Sdílet na Facebook  Sdílet na Twitter  Sdílet na Google+