Ingredience:
-
4 až 5 neloupaných mandarinek bez pecek + 3 na ozdobu
-
máslo na vymazání formy
-
6 vajec
-
130 g krupicového cukru
-
470 g mletých mandlí
-
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
Postup přípravy:
Omyté mandarinky vložte do hrnce a zalijte je studenou vodou, uveďte k varu a vařte dvě hodiny. Sceďte, a jakmile vychladnou, každou mandarinku rozpulte a vyjměte případná semínka. V robotu nebo ručně mandarinky (i s kůrou) jemně nasekejte. Troubu předehřejte na 180 °C. Koláčovou formu s odnímatelným dnem o průměru 20 cm vymažte máslem a dno vyložte pečícím papírem. Podél stěn postavte kolečka čerstvé mandarinky. Vejce ušlehejte s cukrem, mandlemi a práškem do pečiva, důkladně promíchejte a poté přidejte sekané mandarinky. Vlijte do formy a pečte hodinu. Po čtyřiceti minutách přikryjte alobalem. Vyjměte a nechte koláč chvíli vychladnout ve formě. Vyklopte a ozdobte tenkými plátky mandarinek.