Ovoce a zelenina do škol

Úvodní stránka » Rodiče » Recepty »

Kuře na pomerančích

Ingredience:

  • 1celé kuře nebo kachna (1,5 kg)
  • 100 ml olivového oleje
  • 3 pomeranče
  • 1 cibule
  • 1 lžíce medu
  • 5 lístků máty
  • sůl
  • mletý pepř
  • kuřecí vývar

 

Postup přípravy:

Kuře opláchněte, osušte a odstraňte nožky, konce křídel a biskupa. Máte-li drůbky, dejte si stranou játra a srdce. Kuře rozporcujte na menší díly.  Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Oloupejte pomeranče a rozdělte na dílky. Odstraňte bílou kůru a jadérka. Kůru z jednoho pomeranče dobře opláchněte a nadrobno nakrájejte. Do většího pekáče vložte kousky kuřete včetně vnitřností, přidejte cibuli a pomerančovou kůru. Zalijte olejem, osolte a opepřete. Pečte odkryté dohněda na 180 °C přibližně půl hodiny. Potom podlijte vývarem, přikryjte a duste přibližně 1 hodinu při 160 °C. Ke konci kuře opět odkryjte. Kousky masa vyjměte a nechte v teple. Zbylou šťávu přeceďte přes sítko do rendlíku. Přidejte med, nasekané lístky máty a dílky pomeranče. Povařte a horkou šťávou zalijte kuřecí maso.

Vhodná příloha: rýže, vařené nebo opečené brambory


 31 % 
(226)

  RSS kanál  Sdílet na Facebook  Sdílet na Twitter  Sdílet na Google+