Ingredience:
-
6 větších kiwi
-
tuk na vymazání plechu
-
mouka na vysypání plechu
Piškot:
-
4 žloutky
-
250 g cukru
-
10 lžic vlažné vody
-
10 lžic oleje
-
½ prášku do pečiva
-
250 g hladké mouky
-
sníh ze 4 bílků
Krém:
-
1 šlehačka s obsahem tuku 33%
-
1 bílý jogurt
-
1 vanilkový pudink
Poleva:
-
½ l vody
-
1 vanilkový pudinkový prášek
-
1 dl kiwi sirupu
Nebo můžete použít želatinu. Návod na přípravu najdete na sáčku.
Postup přípravy:
Žloutky s cukrem utřete do pěny, přidejte vodu, olej, mouku, kypřící prášek a vyšlehejte na sníh. Těsto nalijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečte na 150 °C. Po vychladnutí potřete těsto krémem z našlehané šlehačky promíchané s jogurtem a cukrem. Poté naskládejte na kolečka nakrájená kiwi a zalijte vychladlou nebo alespoň vlažnou polevou, případně želatinou. Polevu vařte stejně jako pudink a za občasného míchání nechte vystydnout. Řezy dejte ztuhnout do lednice.