Ovoce a zelenina do škol

Úvodní stránka » Rodiče » Recepty »

Kedlubnové řízečky

Ingredience:

  • 4 malé kedlubny
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 100 g strouhanky

 

Postup přípravy:

Kedlubny oloupejte a nakrájejte na plátky silné 1 cm. Ve vroucí osolené vodě je povařte asi 8 minut. Poté sceďte a nechte okapat. Kedlubnové plátky postupně obalujte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažte dozlatova.

 

Náš tip: Řízečky je možné udělat i plněné. Mezi dva plátky můžete vložit šunku nebo sýr, poté obalte a smažte. Také můžete ochutit strouhanku bylinkami nebo mletými ořechy.


 96 % 
(57)

  RSS kanál  Sdílet na Facebook  Sdílet na Twitter  Sdílet na Google+