Ovoce a zelenina do škol

Úvodní stránka » Rodiče » Recepty »

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Ingredience:

Těsto:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g strouhanky
  • 1 vejce
  • sůl

Náplň:

  • čerstvé jahody
  • polovina cukru do každého knedlíku
  • Na přelití knedlíků:
  • rozpuštěné máslo
  • nastrouhaný tvaroh
  • moučkový cukr

 

Postup přípravy:

Jahody zbavte stopky a omyjte. Tvaroh vložte do mísy, osolte, přidejte hrubou mouku, jemně prosetou strouhanku a vejce. Ingredience promíchejte, vypracujte v těsto a vyválejte váleček, ze kterého ukrajujte nožem koláčky. Vložte celou nebo polovinu jahody a kostkový cukr a utvořte kuličky. Knedlíky vařte ve vroucí vodě. Jakmile vyplavou na hladinu, tak je vařte ještě 7-10 minut. Hotové knedlíky vyjměte cedníkem, každý jemně propíchněte vidličkou, aby odešla pára. Knedlíky servírujte posypané nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.


 70 % 
(44)

  RSS kanál  Sdílet na Facebook  Sdílet na Twitter  Sdílet na Google+