Ovoce a zelenina do škol

Úvodní stránka » Rodiče » Recepty »

Sedlácké fondue

Ingredience:

  • 1 kulatý pecen chleba nebo 4 střední bagety
  • 450 g slaniny na plátky
  • 200 g zakysané smetany
  • 3 ks taveného sýra
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • pažitka
  • pepř

 

Postup přípravy:

Z pecnu nebo baget odkrojte vršek a vydlabejte střídku. Slaninu nakrájejte na drobno a osmahněte. Smíchejte zakysanou smetanu s taveným sýrem, na kostičky nakrájenou paprikou a na drobno nasekanou pažitkou. Opepřete a přidejte vychlazenou slaninu. Vše důkladně promíchejte. Výpekem ze slaniny vytřete vnitřek chleba. Pokud by Vám zbyl tuk, tak pomažte i vnější stranu pečiva. Chlebovou misku naplňte směsí, uzavřete odkrojeným vrškem a vložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte na 180 °C 15-20 minut. Podávejte horké. Vrškem pečiva si nabírejte sýrovou směs.

Náš tip: Vedle chleba či baget můžete na plech položit i vydlabanou střídku a tou pak nabírat směs z chlebové misky.


 77 % 
(26)

  RSS kanál  Sdílet na Facebook  Sdílet na Twitter  Sdílet na Google+