Ovoce a zelenina do škol

Úvodní stránka » Rodiče » Recepty »

Mandarinkový koláč

Ingredience:

  • 4 až 5 neloupaných mandarinek bez pecek + 3 na ozdobu
  • máslo na vymazání formy
  • 6 vajec
  • 130 g krupicového cukru
  • 470 g mletých mandlí
  • 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva

 

Postup přípravy:

Omyté mandarinky vložte do hrnce a zalijte je studenou vodou, uveďte k varu a vařte dvě hodiny. Sceďte, a jakmile vychladnou, každou mandarinku rozpulte a vyjměte případná semínka. V robotu nebo ručně mandarinky (i s kůrou) jemně nasekejte. Troubu předehřejte na 180 °C. Koláčovou formu s odnímatelným dnem o průměru 20 cm vymažte máslem a dno vyložte pečícím papírem. Podél stěn postavte kolečka čerstvé mandarinky. Vejce ušlehejte s cukrem, mandlemi a práškem do pečiva, důkladně promíchejte a poté přidejte sekané mandarinky. Vlijte do formy a pečte hodinu. Po čtyřiceti minutách přikryjte alobalem. Vyjměte a nechte koláč chvíli vychladnout ve formě. Vyklopte a ozdobte tenkými plátky mandarinek.


 70 % 
(44)

  RSS kanál  Sdílet na Facebook  Sdílet na Twitter  Sdílet na Google+