Ovoce a zelenina do škol

Úvodní stránka » Rodiče » Recepty »

Hruškový nákyp

Ingredience:

  • 8 krajíců bílého toastového chleba
  • 250 ml mléka
  • 100 g moučkového cukru se skořicí
  • 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 600 g oloupaných hrušek
  • 1 lžička másla nebo oleje a strouhanka na vymazání a vysypání formy

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Zapékací nebo nákypovou formu či malý pekáček vymažte máslem a vysypte strouhankou. Toastový chléb natrhejte na kousky a v míse zalijte vlažným mlékem. Nechte alespoň 10 minut stát, aby se chléb rozmáčel. Poté ho zpracujte na husté, kašovité těsto. V jiné míse smíchejte žloutky s cukrem, přidejte rozmáčený chléb a hrušky pokrájené na menší kostky. Těsto promíchejte tak, aby byly kousky ovoce stejnoměrně rozptýlené. Z bílků ušlehejte lesklý sníh, přesuňte ho na těsto ve formě a stěrkou nebo lžící opatrně, ale stejnoměrně zatřete do těsta. Pečte asi 40 minut, dokud nebude povrch nákypu zlatavý.

Náš tip: Pokud budete péct hruškový nákyp v menších formičkách, tak uzpůsobte dobu pečení. V tomto případě pečte přibližně 20 minut.


 79 % 
(215)

  RSS kanál  Sdílet na Facebook  Sdílet na Twitter  Sdílet na Google+