Ovoce a zelenina do škol

Úvodní stránka » Rodiče » Recepty »
ANANAS BANÁN BROSKEV GRAPEFRUIT HRÁCH HROZNOVÉ VÍNO HRUŠKA JABLKO JAHODA KEDLUBNA KIWI MANDARINKA MERUŇKA MRKEV NEKTARINKA OKURKA PAPRIKA POMELO POMERANČ RAJČE ŘEDKVIČKA ŠVESTKA Zobraz vše

Anglická marmeláda (hořkosladká)

Ingredience:
1 grep 1 pomeranč 1 jablko 500 g želírovacího cukru  
Postup přípravy:
Jablko a pomeranč omyjte. Pomeranč oloupejte. Grep důkladně vydrhněte (neloupejte). Vše rozdrťte v robotu na hrubou kaši. Směs přendejte do hrnce, přidejte želírovací cukr, povařte za stálého míchání nejméně 5 minut. Poté plňte do sklenic a ... více »

Grepové řezy

Ingredience:
Těsto:
5 vajec 280g cukru moučka 140 g tuku na pečení (Hera) + na vymaštění plechu 50 g mletých vlašských ořechů 160 g hrubé mouky + mouka na vysypání plechu ½ balíčku kypřícího prášku 1 grep Poleva:
250 g cukru moučka 2 lžíce grepové šťávy  
Postup ... více »

Teplé grepy

Ingredience:
2 grepy 4 lžičky cukru špetka mletého muškátového oříšku nebo zázvoru máslo  
Postup přípravy:
Rozkrojte grepy na půl, zbavte zrníček a dobře uvolněte od kůry. Cukr s muškátem nebo zázvorem nasypte na grepy. Ty pokryjte hoblinkami másla, dejte na plech a pečte v troubě na 175°C maximálně ... více »
  RSS kanál  Sdílet na Facebook  Sdílet na Twitter  Sdílet na Google+