Ovoce a zelenina do škol

Úvodní stránka » Rodiče » Recepty »
ANANAS BANÁN BROSKEV GRAPEFRUIT HRÁCH HROZNOVÉ VÍNO HRUŠKA JABLKO JAHODA KEDLUBNA KIWI MANDARINKA MERUŇKA MRKEV NEKTARINKA OKURKA PAPRIKA POMELO POMERANČ RAJČE ŘEDKVIČKA ŠVESTKA Zobraz vše

Švestkový rosol

Ingredience:
2 kg švestek 1 kg želírovacího cukru (poměr 2:1) 7 skleniček po 100 ml  
Postup přípravy:
Švestky omyjte, osušte, rozpulte, vypeckujte a ještě jednou překrojte. Do hrnce nalijte 500 ml studené vody, přidejte na čtvrtiny nakrájené švestky a přiveďte k varu. Přiklopené nechte pozvolna probublávat 45 minut, dokud se ... více »

Rozpeky se švestkami

Ingredience:
Těsto:
500 g polohrubé mouky 1/8 l mléka 40 g cukru 50 g másla 1 žloutek 20 g droždí sůl Ostatní:
500 g švestek mák a cukr na posypání máslo na pokapání  
Postup přípravy:
Z přísad vytvořte těsto jako na koláče. Na teplém místě nechejte 30 minut vykynout. Švestky omyjte, ... více »

Pečené švestky

Ingredience:
500 g velkých švestek 70 g cukru 1 lžička mleté skořice šťáva z 1 citronu máslo na vymazání plechu šlehačka na ozdobu  
Postup přípravy:
Švestky omyjte, osušte, rozpulte a vypeckujte. Plech vymastěte máslem. Švestky narovnejte řeznou plochou nahoru těsně vedle sebe, pokapejte citronovou šťávou, ... více »
  RSS kanál  Sdílet na Facebook  Sdílet na Twitter  Sdílet na Google+